butterflies




Fastän det var mamma som fyllde år överraskade SnälleKjell mig med 6 svampbob-chokladkakor, inslagna i en Nalle Puh-planch.  "Och när jag kom hem såg jag att det inte var något presentpapper.." Vi spelade kubb också, gamla mot unga. Till vår fördel var en tredjedel av motståndarlaget blinda, och resten av dem kunde inte reglerna. Behöver jag skriva att vi vann? Tova, som också fyllt år nyligen, fick ett pussel med bilden nedan som motiv. Jag har nog aldrig sett henne skratta så hysteriskt som när vi pusslade ihop ögonen strax ovanför munnen och näsan i pannan. Och aldrig har jag sett henne så rädd som när hon kastade in en äppelskrutt i häcken -rakt på en stor fågel.

När jag strosade runt i trädgården och fotade fjärilarna påminndes May-Britt av sin äldre bror Tuve, som alltid hade kameran redo. Skillnaden var att han fotade henne när hon var som mest sliten och trött, och hotade sen med att sälja vidare bilden till alla snygga grabbar i parken, såvida hon inte betalade honom.

en vecka sju dagar 168 timmar


long time no seen



Igår bar det av till tomelilla för att träffa Johanna! Efter en liten fika på det nya cafét Olga gick vi till Lauras salong och klippte mitt hår, det blev fint! Under tiden var pappa och kollade på en jättestor lägenhet, om vi förhoppningsvis flyttar till i oktober, och den ligger vägg i vägg med ELVIRA :D woho!


det är inte varje dag toaletten är upptagen för att någon håller på att fotografera den.

  

måleri målera

Moa: Cykelshorts är så fult!
Ditte: Ja.. om det ska vara så ska det vara på en smal man med mustach som ser ut som att han ska cykla snart.

Har kommit värsta långt med måla-rummet-projektet nu, blir förhoppningsvis klar med grundfärgen imorgon. Smart som jag är har jag ställt sängen framför garderoberna vilket är lite halvproblematiskt. Det mesta här inne är kaos, så jag bor på balkongen tills vidare. Lika bra det, jag vill ju inte ha som vana att trampa i färgburken.


the splishin' and the splashin'

Pratade med Janis innan och höll med henne fullständigt om att man inte har en blekaste om vad som händer i omvärlden! rättelse; i sjöbo-trakterna. Man jobbar, kommer hem, äter, slänger sig i soffan och glor på TV (det enda man för tillfället är kapabel till) och somnar. Det låter förskräckligt tråkigt. Men nejdå, det är jättekul, jag bara saknar er så mycket! Förhoppningsvis kan jag ta ledigt på fredag och glida runt på sjöbo marknad istället :)

Julia frågade mig idag om jag spelade fotboll eller sportade. "Du ser ut att göra det!" (Jangård, jag vet att du log/fnissade/skrattade/asgarvade när du läste det) Förövrigt så kurrade min matkista ashögt när jag guidade, och min reaktion var om möjligt ännu pinsammare. "OJSAN, he he!" Hoppas att journalisten som var på besök inte får med det i sin lilla story..


här kommer en bild på en jak. En snygg en.


helt....slut

Fet bussbokning idag med 30 pensionärer.. jag känner mig som en gammal gumma som är i stort behov av Zon. Tyvärr blev det inget med det, och jag lider fortfarande. Mina påsar under ögonen växer snart till feta ikea-påsar, så här tänker jag inte sitta en minut lägre. Tjarå!

det är lördag..



..och efter en mycket slitsam dag på jobbet förtjänar jag en delikat liten godbit! Med "slitsam dag" menar jag: dricka litervis med gurkvatten, sitta på en stol och läsa tidningen timme ut och timme in i brist på något att göra. Typiskt att det inte kommer några kunder just de dagar jag jobbar! Men vad vet jag, de kanske inte kommer För Att jag jobbar.. Hmpf.

fick precis ett tips angående förra inlägget. Den brilianta planen är att jag ska stoppa in en CD-skiva i hans brevinkasst, med musik Jag tycker är bra, och hälsa från en hemlig beundrare som tycker att han kan variera sin musikstil lite. Haha, det är så bra! Han kommer ju sluta på dirren, som davidi säger. Jag ska jobba på det!

dear mr. neighbour

Åkte till mamma för att tillbringa mina tre lediga dagar, vilket var väldigt skönt. Och som ni säkert kunde lista ut by your self, är jag tillbaka hos pappa nu. Med andra ord, tillbaka till sömnlösa nätter. Jag har en taskmört till granne som spelar väldigt hög opera varje natt och slutar runt 4-5 på morgonen. Det kanske bara är jag men... who does that?! Jag har funderat och kommit fram till att han måste dölja något. Skrikande offer som sedan dör en plågsam död, barn som blir utnytjade, katter som plågas ect. ect. Något är det. Och ingen misstänker en stackars man som inte har något annat att göra om nätterna än att lyssna på musik i sin ensamhet. Eller så är det min blinda granne som inte kan hitta Standby-knappen. Mycket möjligt.

goes guide

Andra dagen på jobbet avklarad! Det var nästan folk hela tiden (till skillnad från igår, där jag kunde räkna antalet besökare på en hand) och själva rusningstrafiken började ju självklart då jag bestämt mig för att mätta min kurrande mage. You wish. Började även guida de nyfikna själarna idag, både på svenska och engelska, vilket var jättekul! Speciellt när Fansen Deluxe frågar något och jag kan svaret. Bilderna nedan är tagna under mitt första besök på cineteket, uppspelt som jag var.





det känns lite konstigt må jag säga. jag var en av alla deras besökare som tyckte att varenda liten sak var det coolaste jag varit med om. Några månader senare tillhör det min vardag att visa upp Kurts skjortor och whiskyflaskor. Jag i princip lever (okej,jag vet att jag överdriver) i Kurts vardagsrum och kontor! aah..

13 timmar kvar!

Nu är snart den sista lediga dagen på 3 veckor slut! Visst kommer det att bli roligt att jobba på cineteket, men jag måste säga att mysiga grillkvällar, slappa sovmorgonar och kvällsdopp känns snäppet mer lockande ändå.

idag tvingade jag med pappa till malmö. Jag köpte röda solglasögon & en svart väska, som är ungefär 50% min stil. Men det gör inte så mycket, den ska ändå bara fylla funktionen "få-plats-med-en-matlåda". nu ska jag laga pannkakor, som jag ska ha med mig som lunch imorgon!  ..who am I kidding? chansen att jag ställer mig och steker smet kl 9 en söndagskväll är lika stor som att grisar flyger in i mitt rum och sjunger Save tonight för mig tills jag somnar.

bra jobbat,lillponken

Jolej stack till willys för att köpa ost, bröd & sylt. istället köpte han EN OST. För hela slanten! det finns alltså fortfarande inget bröd, men å andra sidan, vi har ju en gul klump på 2 kilo som tar upp halva kylskåpet. Tjoho!

damage

gblogf.s   -så bra gick det när jag skulle skriva blogg.se
duktigt, duktigt.

pappa frågade idag om jag ville  följa med till stranden och jag sa ja. Det var innan jag fick reda på att han skulle fika med en kompis och göra 4 ärenden först. så ca 3 timmar senare var vi på plats, vilket var varmt och skönt! när jag sen cyklade hem, på min oranga "wannabecool"-cykel, såg jag en lastbil jag inte ville cykla in i. jag bromsade så hastigt att jag voltade med cykeln, flög med huvet före, rullade runt (ungefär som i en actionfilm) och landade en halvmeter framför lastbilens däck!

okej, jag kanske överdrev en smula. men titta vad som hände!

stick to the status quo

Har varit och badat de senaste dagarna och fått en fet bränna! Men jag övervägde att inte klä av mig, fota mig själv och sedan lägga upp det här på bloggen så att ni skulle kunna ta del av min glädje. Tyvärr alltså.

Här om dagen kom jag och victor fram till att vi inte kunde komma på namnet på vår dåvarande bildlärare, som vi hade i ett år. Ett år! Jag hade t.o.m. glömt bort hans existens. Då kan han inte ha gjort ett så speciellt kul intryck, kan jag tycka. Men efter ytterligare funderingar kom vi på att han faktiskt var riktgit bra. Så jag antar att vi bara har våra minnen att skylla på. illa. jag är ju inte ens 17.

High school musical-låten Status Quo har etsat sig fast på min hjärna ett bra tag nu. Och det är inte det värsta. Det värsta är att jag gillar den! & Nu när jag ändå är på G kan jag ju också skriva att Johan Palms nya skiva inte är så illa pinkad den heller.


RSS 2.0