a little thing called life

Har den senaste tiden ägnat mig åt att hjälpa min goa grandpa att flytta till Skåne, haft Star Warsmaraton (ett löfte som inte helt otippat förträngdes med detsamma), invigt hösten med Uppslagets "ljuvliga äppelkaka" & träffat en fin barndomsvän. Vi spelade Idiotkunskap, mitt favoritspel genom tiderna. Nu är frågekorten slut och jag har bunkrat upp en mängd onödiga fakta i hjärnan, bland annat att motsvarigheten till orden stekare & brats i slutet av 1800-talet hette Grilljanne, samt att stora delar av världens blöjindustri är placerat i Tyskland på grund av det hysteriskt roliga faktum att tyska bebisar kissar hårdast av alla. HAHA!


dear diary

Har plockat fram och dammat av mina gamla dagböcker som skrevs för sisådär tio år sedan, den ena fräsigare än den andre. Hur kul! Dessvärre har flertalet av dom hänglås...... som jag givetvis tappat bort /slängt nyckeln till. Herregud, det är ju med nöd & näppe jag håller koll på de nycklar jag använder dagligen. Så mitt mission denna kyliga kväll är att bryta mig in i min egen dagbok. Känns en aning bisarrt må jag säga.

18 09 11


Idag var jag bjuden till lillkusinens 6-årskalas, eller snarare en extremt liten bjudning då endast en vän och jag fick komma. Skojig prick det dära!

signs of autumn


Kom nyss hem efter ett par dagar på lanned. SKÖNT! För när boken är utläst & kamerabatteriet tar slut, då får jag nästan kramp av att sitta ute i ingenstans och glo. Vilken stadsbo man gått och blivit.

Gick inom Hemköp på vägen hem för att köpa brieost (vuxenpoäng där eller?) men deras utbud är sämst i stan så det fanns såklart inte. Fattar egentligen inte varför jag envisas med att gå dit när dom aldrig har vad jag går dit för att köpa. Lathet, förmodligen. Är ju säkert dubbelt så långt till ICA. Kanske även kan ha något att göra med att man då tvingas gå genom Åhléns och råka hitta något väldigt fint som man råkar köpa veckan därpå. Hur som helst, det har hänt flera gånger att jag tvingas tänka ut något helt annat att handla (vad som helst!) för det är så himla pinsamt att gå ut igen utan en endaste liten vara. Inte direkt acceptabelt att tänka nääe jag ångrade mig visst, när man faktiskt är på jakt efter mat i en mataffär. Denna gång blev det frukt. Frukt i oändliga mänder, så ikväll ska vi minsann gotta oss.

drop dead gorgeous



håller ihop när vi faller isär

Snackar vi de sju dvärgarna har jag varit en blandning av Trötter & Butter på sistone, därav lam uppdatering. Har funderat över hur en period i livet plötsligt tar slut och att man aldrig kommer att få uppleva den igen. Hur allting kan vändas upp och ner över en dag. Givetvis inga nya, revulotionerande tankar jag kommer med, känns bara så märkligt när man tänker i dessa banor. Omvandlas ibland till sentimentaliteten herself som envist ser bakåt när hela världen ligger framför tassarna.

Nåja. Nu är jag på G igen efter tidernas längsta strandpromenad med papput samt en ny bra bok som handlar om cirkuslivet. Fascinerande! Kan ju slänga iväg ett filmtips också -Water for elephants. Allt annat kan slänga sig i väggen, detta är en helt underbar rulle!

moving in

För precis ett halvår sedan flyttade vi in i vårt mysiga lilla bo. En ganska kaosartad men underbar fredag. Den nedersta bilden däremot är rynkande fräsh. Idag kom David hem med Marabous nya dadlar & pistage-chokladkaka och i mina ögon var det på grund av dagens speciella datum (ja, jag är en sån som ser anledning till att fira och käka något smarrigt i princip allt). Sanningen är inte i närheten, han roffar nämligen åt sig alla affärens nyheter per automatik och lägger märke till smaken först när han kommit hem. Nåja, den var i alla fall inte äcklig. Värre är det med Anthon Bergs plommonchoklad som ligger och chillar i skafferiet.

the day of the year

Igår var vi på Ikea och fick för ovanlighetens skull endast med oss nödvändiga saker med oss hem. Kändes väldigt underligt, men sjukt bra. Behöver inte längre kräla på golvet tillsammans med dammråttorna när jag ska försöka spegla mig i TVn, och mina kläder behöver inte längre lukta läder och gammal skosula. Hade alltså mina dojjor i garderoben förut i brist på en frän skobyrå, men nu är det slut på dessa fruktansvärda I-landsproblem.

Och idag fyller jag år! Fick frulle på sängen imorse, och då brödet möglat fick jag ett gäng knäckemackor istället. Fint skare va. Har än så länge hunnit städa (ibland är det nice att bo i en etta!) och invigt min nya designäggkopp samt äggklocka. Man märker att man börjar bli gammal när önskelistan till största del består av hushållssaker...? Har fått en hemmagjord värmekudde också, fylld utav matvete. Men har man inga problem med den intensiva lukten av havregrynsgröt är den hur perfekt som helst. Ikväll ska jag testa sushi för första gången ever...... gulp! Får börja fila på en hundra-saker-man-måste-göra-innan-man-dör-lista snart så att jag åtminstone kan bocka av sushirutan. Tänker ju inte äta rå fisk för nöjets skull om ni trodde det.

RSS 2.0