söndag = vilodag

Imorse när David bjöd på en delicious smoothie var jag övertygad om att dagens soundtrack skulle bli life is wonderful alala la lala. Har istället svettats litervis, haft ont i huvudet & vilat/sovit exakt hela dagen. Pappa (a.k.a. hemtjänsten dagar som denna) kom över med lite föda förut, och toffifee för att man "inte bara kan äta potatis, morötter & majs". Ja ni hör ju vem jag fått min onyttiga sida ifrån. Den kommande veckan ska jag jobba i bokhandeln i Trelleborg, riktigt kul men visst är det lite första-dagen-på-jobbet-all-over-again-känsla över det hela. Nya kollegor, ny stad & värst av allt: måste gå upp kl sju och åka buss 2,5 timmar om dagen. Snark.

"gulligt arsle"



På barnkalaset tog jag mitt ansvar som dubbelt-så-gammal-kusin & klargjorde för en skara kids att arsle inte under några omständigheter betyder ansikte, vilket en av dem helhjärtat trodde. Brukar i vanlig ordning inte ge lektioner i fula ords betydelse, men kände mig här tvungen att förhindra eventuella pinsamheter. Har också sökt igenom hela Malmö i jakt efter det simplaste ever utan resultat. Hittade det istället (hör och häpna) i Sjöbo, vilket fick min avsky mot den lilla sunkhålan att mildras en aning.

Morgondagen lär enligt mina beräkningar bli årets hitills varmaste dag & jag är såklart at work. Roligt, men snarkar åt att jag har ungefär lika bra timing med vädret som med David -han jobbar när jag är ledig & är ledig när jag jobbar, vilket jag kommer att göra 14 dagar av de kommande 16... =tid i överflöd åt spontana sommarnöjen, ehehe...

20° kallt

Idag var en sådan dag då 98% av alla normala individer bär shorts & linne med euforisk glädje. Själv satt jag inne med raggisar under en filt (som by the way råfyndades igår efter en mentalt blodig fight på Åhléns rea. Jag lunkade i vanlig ordning runt i mitt favoritvaruhus då jag till min fasa ser i ögonvrån att en tant är på väg att norpa det sista exemplaret av den filt som jag suktat efter i månader. Tänkte "don't you dare take my blanket" och som ett skänk från ovan går hon mycket riktigt därifrån & lämnar filten åt mig. Ha!)

Är som sagt extremt lättfrusen, vilket för tankarna till dagens dilemma: imorgon är min enda lediga dag på evigheter vilket i sin tur betyder att jag imorgon måste veta vad jag ska ha på mig på Davids systers konfirmation som är om tre veckor. Smått kaotiskt då jag är usel på framförhållning -inte minst klädesrelaterad sådan. Tänkte ha klänning men chansen att det är varmt och soligt är typ noll komma noll så imorgon tar jag en sväng till malmoe i jakt efter en plan b, då gåshud inte är att föredra. Efter det: kalas!

J - Ä - S (P)



Har den senaste tiden vigt mitt liv åt jobba-äta-sova-principen & var idag äntligen ledig. So exhausted. Tog därför en rejäl sovmorgon, bakade scones, råkade sedan somna om & var inte utvilad förrän vid tretiden. Drog med David på en runda i stada & nu är det snart off to bed igen. I veckan var jag på bio & såg Cockpit (småskoj) och Spiderman (döm min förvåning: asbra!) och så har jag börjat plugga lite om Afrika för att inte känna mig som en total misfit den 20 augusti. Och för att det är väldigt intressant, obviously. To get in the mood lyssnar jag givetvis på:


olivbiffar & spindeldilemman



David a.k.a. oliv-och-fetaost-hatarn är bortrest för en vecka så jag passar på att göra asgod mat: oliv- och fetaostfyllda färsbiffar med bulgursallad & taziki. Mmmhmhmh. Det är den fina sidan, i övrigt är det måttligt skoj att bo själv. En av många bra saker med att ha honom här hemma är att man vid varje spindelupptäckt bara kan ropa Dave, you've got to catch them all, så är de otäcka krypen inom snar framtid mosade & dödens.

Besitter tyvärr inte det modet själv & är därför på helspänn konstant, inte minst efter igår då jag lugnt & sansat sträcker mig efter tända-lampan-knappen och en spindel kutar fram för att springa över min hand (!!!!) och sekunden senare försvinna. Vid sängen! Satt och lurpassade med dammsugarn en halvtimme innan jag la mig för att sova. Och ni förstår ju hur lätt det är med vetenskapen om att en ryslig åttabening är inom en meters avstånd.

06 07 12

Spanade in självaste Krister Henriksson in action på väg hem från jobbet igår, vilket i för sig är vardagsmat som ystadbo men jag är ganska starstrucked av mig. Om inte annat så är det mucho underhållande att i turisternas ögon framstå som megakändis efter att ha varit statist ett par gånger. Två holländska tjejer som rest hit huvudsakligen för att titta på stortorgets uttagsautomat som visats i någon av wallanderfilmerna blev helt bananas över detta faktum. De skakade min hand, bad om autografer & av deras uppspärrade ögon att bedöma var det inte långt ifrån ett fanatiskt "let us kiss your feet-moment". En egoboost i särklass!

RSS 2.0