how come we say that we do? we don't



Det mesta är upp och ner, hit och dit, si och så. Längtar efter saker som aldrig tycks närma sig, och väntar på saker jag
vill ska hända. Vad vet jag inte riktigt. Nog om mina djupa, filosofiska tankar. Idag började jag och louise att redigera dokumentären! Och sen jag kom hem har jag ägnat mig åt en engelsk bok som heter A home at the end of the world. Den är verkligen jättebra, men att jag ska ha läst ut & analyserat den om bara någon vecka känns lite panikartat. Har ju inte ens läst en femtedel. 

För övrigt måste jag sluta lyssna på nostalgiska låtar och börja leva i nuet! Oh, var det möjligen ett lite lagom försenat nyårslöfte som just ploppade fram? Yup, think so. Då är det lika bra att lägga till "och sluta missbruka repeat-knappen"


P.S. I'm wearing that smile you gave me


mini-me



Hälsade på mamma igår, och jag som är van vid en extremt varm lägenhet frös ju som en plockad höna när jag kom till hennes kalla, stora hus. Men ett par filtar, täcken, innetofflor & tjocketröjor senare var det överkomligt. Vi kollade på outsiders och kunde inte annat än att gapa stort när mannen sa att framtiden var mycket ljus vad det gäller sockiplast. ...SAY WHAT? Imorse lyckades jag med nöd och näppe ta mig upp ur sängen halv 8 och ta bussen hem igen. Jag kommer nog aldrig förstå varför jag gjorde det, skolan börjar ju inte förens ett.


kylskåpshumor



Serien är så klockren att jag tittar på den varje morgon och skrattar en stund. Speciellt åt gubben i vit rock som ser så galet läskig ut. Sadistisk och skoningslös. Om jag någonsin drömmer mardrömmar om män i vita rockar, då kommer det utan tvekan att vara om honom.

Planen var att lägga mig jättesent igår, vara lite lagom mör idag, bli dödstrött ikväll och äntligen få rätt på mina sovvanor. Det gick sådär. Jag fick släpa mig ur sängen efter ett par snoozningar & gäspade konstant hela dagen. Men ändå är jag inte trött nog för att sova. Jag kanske sover för mycket, på något sjukt vänster?

same girl





Jag har blivit en gnutta beroende av denna geniala platta! Helt perfekt om man ligger utslagen i soffan eller om man är på mys-humör eller om man ska sova. ENJOY.

you make me laugh when I don't even want to smile

Idag hände det ofattbara. Jag ramlade i trappan när en grupp "handsome guys" satt i soffan bredvid. GOD, sånt händer ju bara inte! Vad gör man i en sån situtation? Som en ren reflex småskrattade jag lite (även om jag hellre skulle skrikit AJ SOM FAN) men jag vet inte, kanske gjorde min pinsamma lilla "räddning" det hela ännu värre. Och det var ingen liten snubbel-incident, nejnej, nu snackar vi handflator och knän pladask på golvet.

Det tog dubbelt så lång tid att ta mig hem idag, minst. Jag klånkade på tre big mama väskor med fetekameran och micar och sladdar och allt vad som behövs till imorgon. Att se stadsbussen hånfullt glida förbi mig var i n t e  rättvist.

Och nu när jag äntligen letat upp min fjärrkontroll till stereon har den slutat fungera! Men bara play-knappen. Knappen som var orsaken till att jag ville ha en fjärrkontroll från början, vad är oddsen på det!


it takes time, it takes two



Igår bestämde jag mig för att verkligen plugga hela dagen och inte skjuta upp något. Idag kom jag på att jag har alla papper i skolan. Så det fick bli en slappedag, och det är väl både bra och dåligt antar jag. Men nu har jag gjort alla sånna saker man gör när man inte har något att göra, så vad ska jag då göra nu? Titta på TV? Gå ut? Spionera på grannarna? Dansa folkdans? Måla en tavla? Slänga soporna? Jag vet faktiskt inte, men jag tänker då INTE sitta här och dryga längre.


do you get a kick out of being small-minded?

Idag har jag ätit thaimat på en extremt kall resturang. Min näsa blev till en istapp (men det blir den i och för sig i
normal temperatur också.. weird!) och teet kallnade skitfort. Nu är jag hemma igen, håller på att tina upp mig med hjälp av en bamsekopp Varmt té och raggsockor. Och så letar jag efter fjärrkontrollen till stereon (okej, jag kan medge att det var lite töntigt när den stod precis bredvid sängen, men nu är den faktiskt tvärs över rummet). Jag lyssnar på Lily Allens skiva I'ts not me, it's you, hennes texter är så ultimata! Sitter och lusläser det där lilla häftet, vilket jag aldrig annars brukar göra. Har väl blivit lite David-influerad kanske..

Natten till idag spenderades med mamma & chipsen. Gick dock lite bättre för mig än för Sigge, hehe.

january thirteen



Jag dör lite inombords varje onsdag. Jag hatar språkvärlden och jag hatar att jag måste välja spanska nästa år också. När jag gav upp mitt icke-tappra försök att plugga och bestämde mig för att traska hem, då luktade min halsduk purjulök. PURJULÖK? Jag hatar purjulök.

Vintern är kul i tre veckor, max. Sen blir den bara outhärdlig och det känns som någon allsmäktig varelse satt ett grått filter på världen. Eller iaf Sverige. Jag vill ha sommar! (Men imorgon börjar nya serien med Anders & Måns. LYCKA!!!!!)
Det är förresten ganska kul att det ser ut som att jag och david inte träffar munnen när vi pussas. Så ser det ut på majoriteten av våra puss-bilder, haha. Och att min haka aldrig tar slut. Typ som Jabbadehutt. Fläbbet flödar.


utan tvekan världens snyggaste hamstrar


I'll stick around



Det låter kanske orimligt i dina öron, men vi kände inget direkt sug över att vänta i tre timmar på att sedan få ha 
multimedia i ytterligare två. Så vi råkade gå lite tidigare från skolan idag. För mig finns det nämligen något som kallas 
för mjukstart. Min tanke var att köpa ytterligare lite presenter till pappa som fyller år imorgon, men råkade istället
köpa en kofta och ett armband till mig själv. Wops!


you have all the right to do wrong



Jag har nog aldrig förr varit så glad över att det är söndag! Jag har alltid hatat dessa onödiga dagar, men efter att ha stressat från stad till stad och i princip bott på ett SJ-tåg är det jätteskönt att vara tillbaka i min slöa vardag igen. Jag unnade mig en slappedag utan dess like, och det var uteslutet att göra något som var det minsta ansträngande. Men med tanke på att jag ska släpa mig till skolan imorgon var jag tvungen att duscha av mig min sunkighet. Eller jag kanske borde skriva rulla, med tanke på att jag snart gluffsat i mig en hel after-eight-kladdkaka. Vem det än är som ligger bakom denna gudomlighet: jag är dig evigt tacksam.


things can be both black and white

Dagen har varit omänskligt lång, men nu har jag äntiligen kommit hem igen. I Skåne är det över 20 grader varmare, TACK OCH LOV FÖR DET! Jag började tröttna på att näshåret fryser till is så fort man går utanför dörren.

Själv tycker jag inte att summeringar är det roligaste i världen, så jag nöjer mig med att säga att jag haft ett jättebra lov uppe hos david! En dag åkte vi in till huvudstaden för att shoppa, ironiskt nog kom vi endast hem med ett sju-pack strumpor, och en annan dag åkte vi skidor. Eller, david åkte skidor & klump-malva försökte ta sig fram så gott hon kunde. Här kommer några bilder som berättar hur bra mitt lilla äventyr gick.


RSS 2.0