25 09 12

 
Idag har ett gäng bloggare från Egypten & Tunisien gett oss lite inside information om arabiska våren, om 3 veckor och två dagar åker vi till Kairo och träffar dem igen! Happy happy. Och så har jag börjat på yoga. Känns lite udda att bli påmind om att andas flera gånger i minuten men att få vakna upp till världens mjukaste stämma som viskar sakta, sakta börjar du vicka lite på tårna... och fingrarna... har jag inga problem med att vänja mig vid. 
 
Bilderna togs på höstens kanske sista riktigt soliga & fina dag, nu börjar det bli sådär deprimerande kallt igen. Min norrlänning till sambo skrattar hånfullt åt den så kallade kylan -det är ju inte ens minusgrader, och jag önskar mer än allt att jag också vore varmblodig. Men som sagt, snart börjar nedräkningen till 30gradig värme!

bröl + good news

 
Har varit ute i vildmarken med klassen för att lyssna på kronhjortsbröl (läs: förgäves traskat runt i ösregn & blivit genomfrusna utan att höra ens en antydan till ett litet bröl. Guiden var trevlig men hennes fascination över att spana efter hackspettshål, krafsa bort bark från ett dött träd & leta efter larver kan jag inte riktigt relatera till), ikväll ska vi se på Puccinis opera Tosca & imorgon strosa runt i Köpenhamn.
 
LärarGöran var i morse så exalterad över kvällens äventyr att han glömde bort att Klara skulle redovisa & ägnade istället tiden åt att slösurfa på youtube efter operasångare. Jag har aldrig varit på opera, det kanske är underbart?men en aning pessimistiskt känner jag redan nu hur huvudvärken frodas i min hjärna. Hur som helst är det galet varierande att plugga Afrikakunskap, det må jag säga. Ibland också väldigt deprimerande, men då plockar jag fram Good News Magazine som återställer humöret på direkten. På ett superfint sätt dessutom. Rekommenderas!

med Helsingör i horisonten

 
Spenderade helgen i Helsingborg, blåstens & uteserveringarnas stad. Efter en heldags flanerande åt vi på en fin japansk restaurang där jag bad att få jordnötssås (jordnötssmör till och med, men rättade mig fort) och servitrisen gav mig en förvirrad är-du-dum-i-huvudet-blick som klargjorde att jordnötssåsen inte är japanernas verk, utan kinesernas. Eller thailändarnas, eller hur det nu var, jag fick ingen i alla fall. Fortfarande jordnötssåssugna gick vi vidare till bion och såg Hope Springs som handlade om ett gammalt par, deras 31-åriga äktenskap & alla dess rutiner. Den var mardrömslik & tragisk, samtidigt fin & humoristisk.
 
Vårt rum på vandrarhemmet låg inklämt mellan hissschaktet & ett extremt högljutt partajande och frullen var inte mycket mer än en torr brödskiva med äcklig ost, förutom det var vår lilla Helsingborgsvistelse supertrevlig!

grannyfierad

"Idag fick jag sovmorgon till halv åtta" är en mening jag aldrig trodde att jag skulle behöva säga, men det är dagens bittra sanning. Vårt hus har sedan en tid tillbaka varit ockuperat av byggställningar & byggkillar, som då och då uppenbarar sig på en bräda precis utanför köksfönstret och kikar in. Detta skulle ju kunna kännas lite creepy och allmänt asjobbigt men! För mig är det nemas problemas då jag börjar dagen långt innan byggkillarna -ett annat tragiskt faktum som får mig att vilja gråta en skvätt med tanke på att alla hantverkssnubbar alltid är uppe hiskeligt tidigt. Har gått och blivit en riktig granny deluxe som alltid är trött och slocknar klockan nio. Låter väl livat & skoj?

twenty years young

 
Min tjugonde födelsedag har exceptionellt goda chanser att vara den bästa någonsin. Bokade flyg till vårens brutalt maffiga Afrikaresa, träffade en massajbebis, invigde stadas nya restaurang med en redig stek och fick skärmflygning i present -lite creepy med tanke på mitt förra blogginlägg? Fått så himla fina gratulationer & presenter, men måste ju erkänna att en biljett till Uganda, Kenya, Zimbabwe & Sydafrika är gaaaaanska så svårslaget. 
 
Idag hade hela skolan gemensamma aktiviteter. För första gången i mitt liv var mitt lag överlägset bäst och för första gången i mitt liv slumpas vinnarna fram istället för att priset går till det lag med bäst resultat. Definitionen av orättvisa eller vadå?! Det så kallade priset var dock en smörgås så blev inte superdepressed precis. Nu ska jag åter igen lägga snoken i studentlitteraturen. Läst 2 sidor av ca 700 dubbelsidiga. Tills imorgon.

RSS 2.0