första advent



Mår allmänt ruttet över det faktum att man är på väg att blåsa omkull bara genom att titta ut genom fönstret. Stormen Berit gör stan ännu lite dystrare, men mår pretty good efter att ha innvigt våra lovely lovely glöggmuggar från Indiska och ätit pepparkakskladdkaka. Rätt sleten efter mycket jobb, vilket får mig att tänka på denna bild som David (a.k.a. slugheten själv) tog häromdan då jag var i full färd med att gäspa tidernas gäsp.

hard to resist

Kunde inte i min vildaste fantasi kunna tro att jag skulle gå och bli en såndär överdriven julfantast som börjar fila på önskelistor och spana efter pynt redan i oktober, men jorå. Fnös åt dessa människor förut och blev ytterst chockad om min egen julstämning hann frodas i tid till självaste julafton, idag har jag gått bananas bland allt det fina röda. Igen. Lär ju inte granska kontoutdraget närmsta tiden men nu är jag iaf redo för julen. Extremt redo.

På väg hem fick jag panik över den frustrerande inga-kontanter-på-bussen-regeln då det upprepande gånger lyste rött när jag försökte betala med busskortet. Ser mig själv bli nekad en varm åktur och tvingas gå 27 km i det mörka kalla. Chauffören var dansk och ytterligare förvirring rådde, men efter ett tag avtar blackouten och jag inser att det må vara en god idé att säga vart man ska innan man betalar. Nu ska jag vila upp min slöa hjärna, imorgon ska vi till Göteborg!

the everyday daydream





För precis ett år sen landade jag i Bangalore tillsammans med två klasskompisar, idag har jag slagit in presenter på en bänk utanför Bo Ohlsson och käkat kycklingkebab. Vilket i sig var en sann fröjd för mina smaklökar som inte ätit bearnaisesås på evigheter, men jag längtar tillbaka som tusan. Då är det härligt att kunna plocka fram lite (nåja) bilder samt en hög minnen där dofter, smaker, människor & ljud finns kvar i minsta detalj. Det är underbart.

smygstart



Druckit julmust & slagit in första julklappen. Kanske inte den vackraste klump man skådat i sina dar men värre är att jag glömde plocka bort prislappen. Snark. Står och slår in paket dagarna i ända på jobbet och ändå gör jag denna dryga tabbe. Blivit inringd väldigt mycket på sistone, vilket är kul. Bortsett från att jag häromdan svarade i telefon, tog för givet att det var min kollega, började flina som ett fån och väntade sen på att hon skulle säga "skojade bara!". Istället lägger damen i luren på och jag känner för att sjunka ner på golvet, gräva en grop och ligga där en stund. Hon lär ju ha trott jag var en riktig jubelidiot. Då berättar en annan kollega att hon en gång klippte sönder en kunds sprillans nya kreditkort och jag mår genast mycket bättre.

november seventh



Totalmissade att det är kladdkakans dag idag, SKAMLIGT! Inser att det är på tok för sent att ställa sig och vispa ägg och besvikelsen flödar. Från och med nu ska jag inte låta en dag passera utan att ha checkat dagens datum HÄR. Älskar sidan, älskar att det finns 366 temadagar under ett år, älskar att några av dem är tillägnade foten, falukorven, frimärket & CAPS LOCK (hur man nu firar det på bästa sätt?). Måste också nämna att det finns en dag för mjölken, och en annan för skolmjölken. Ytterst viktigt.

Bortsett från kladdkakemissen har jag haft en bra dag. Hälsat på ett par bekanta ute på lanned som lustigt nog har samma adress som jag. Fotograferat linslusen Linus (katt), läst & fikat. Om ett tag ska jag möta Daviden på stationen, som i helgen varit hemma i Gävle. Tåget blev givetvis försenat och det är väl ruskigt bra jobbat av SJ med tanke på hur många snöflingor som fallit på sistone.

last flower hanging



Tog en promenix i sandskogen idag. Solen var också på G, hör och häpna! Ja, till klockan fyra alltså. Deppigt...! Överväger att bosätta mig i östra delen av Saharaöknen där solen skiner 97% av året. Ganska nice. Just nu garvar jag åt favoriterna i Kvarteret Skatan i sällskap med en mygga. Har jagat den med flugsmällan i högsta hugg ett par dygn nu men det är en slug liten rackare jag har att göra med, just nu sitter han och lurar i taklampan.

RSS 2.0