in the name of science

Det är lördag kväll och jag har just offrat två timmar av min dyrbara livstid på att äta korv på en folktom korvmoj, för att göra en deltagande observation a la socialantropologi. Att studera människor är ju superintressant men är inte helt nöjd med att lukta korv-os och tanken på pulvermos gör mig spyfärdig. Jag bakade bröd för ett tag sen och att äta köpebröd efter ett sådant nyttigt och mättande mästerverk kändes som ett hån mot husmoderligheten. På samma vis får en korvmojs fruktade pulvermos mig att sukta efter en redig blomkålssoppa så nyttig att den är på gränsen till oätligt äcklig. Typ. Chipsmiddag är rätt gott det med. Hur som haver, mission accomplished! 

africa for norway

 
En rolig parodi på alla dessa nu-ska-vi-sjunga-och-samla-in-stålar-till-de-stackars-stackars-människorna-i-Afrika-galor, som visar hur skev ens verklighetsuppfattning blir av att enbart se vad media väljer att visa (elände och åter elände). Enjoy! 
 
 

rena rama arabiskan

 
Att göra ett skolbibliotek till Tahrir Square: äta baklava serverat av en man i kaftan, sätta upp bilder på skabbiga (helst enögda) katter all over the place, klottra arabiska demonstrationsskyltar, måla anti-Mubarak graffiti och med inspelningar på den brutala trafiken & föreläsningar av två egyptiska vänner är man inte långt ifrån the real Cairo! Typ. Roligt är det i alla fall. Försökte lära David att skriva lite arabiska förut och det var en fröjd för di små skrattgroparna må ni tro, karln min kan ju knappt skriva så att man ser vad det står på svenska, hehe.
 
(bild 1: with my blood, I write a new life for my country)

allt som glimrar är guld

 
Såg igår fantastiska gaby and the guns! Munspel, skånska stämmor & poetiska mellansnack -bra grajor. Och idag har jag... sovit. Men hur behagligt det än må vara att råka somna när som helst hur som helst -om det så är på en fjärrkontroll i nackbrytarställning, så känner man sig ändå lite lurad av att det är mörkt i princip dygnet runt. Kan i för sig också ha slumrat till för att jag gjorde slut på all hjärnkapacitet i skolan idag & att tanken på tentaplugg då är extremt sövande. Men intressant.

140 spänn pumpa

Det var det höstlovet. Har karvat en abnormt stor pumpa, plankat in på en inträdesloppis och haft väldigt ont i benet. Tänk så drygt att ha extrem träningsvärk utan att ha tränat, att få lida utan att ha gjort någon nytta. Mamma spekulerade kring om det kunde bero på att jag kört väldigt mycket bil på sistone men det hade i så fall varit sjukt tragiskt med tanke på att man inte använder vänsterbenet överhuvudtaget i en automatare, hehe. Och så har jag sjukt ont i halsen trots fiskarens vän, men imorgon bjuder skolan på gåsamiddag & jag har därför slevat i mig honung och blåbärssmoothie för att få bukt med basiluskerna. En middag i den smarrighetsgraden tänker jag nämligen inte gå miste om. 

RSS 2.0