swimming elegance



natural beauty



I've found myself a Dr. Feelgood



Första gången David var hos mig råkade jag spotta tandkräm över hela hans t-shirt. Jag kunde, & kan fortfarande inte, sluta skratta åt detta. Det är först nu, 396 dagar senare, som det slog mig att det var en ganska pinsam situation och att jag borde ha skämts ihjäl. Det som fick mig att spotta var tanken på den saknade toalett-spole-knappen som jag råkade tappa ner i toan och spola bort. Hehe, jag verkar ha en tendens att totalförstöra vårt badrum. Skåpet är t ex fortfarande prytt med neon-rosa nagellacksfläckar. Fint.

Jag hade nästan glömt bort att jag går i skolan vid det här laget, så för att inte glömma gå dit imorgon sitter jag nu och intalar mig själv detta om och om igen. Känns minst sagt lite vemodigt. Sen, filminspelning!

sweet saturday



Idag har det varit en sån "det slår om till röd gubbe precis när jag kommit fram till övergångstället för att folk tvunget måste blockera min väg" -dag. Men annnars har den varit bra. Jag var på två föreläsningar om marknadsföring och distrubition. Det första jag ser när jag kommer hem är det där massiva berget av disk som blivit till nu när pappa inte är hemma. How wonderful!

I vanliga fall skulle det varit en ultimat filmtittarkväll, men efter att ha sett 10-20 stycken på bara några dagar är jag lite mätt på den fronten (däremot sjukt motiverad till att göra en!), så jag gjorde chokladbollar istället. Lite mer jobb än att slöa i soffan, men ack så gott! I de flesta recept står det att det blir ca 25 stycken. Jag har aldrig i hela mitt liv lyckats göra så många, och då har jag ändå verkligen försökt. På senare dar har jag gett upp och gör istället ett fåtal klumpar.

is Nickelback the worst band ever?

http://www.isnickelbacktheworstbandever.com/


har du inte sett den, så se den. och helst imorgon

Såg precis Flickan som lekte med elden. Förmodligen den ruggigaste, äckligaste och sjukaste film jag någonsin sett, men samtigt den bästa på länge. Sådär så att man får ont i magen och mår riktigt jävla dåligt. Låter kanske inte så lockande men herregud, SE DEN!

Praktiken är riktigt nice. Idag var jag nästan själv på "kontoret" och jobbade med Pixel, kändes lite underligt. Fram tills lördag ska jag vara på BUFF och förhoppningsvis hinna med en filminspelning till. Nu ska jag se på favoriterna Anders & Måns, så att jag kan bli någonlunda återställd igen.


"inte ens hans katt har dött!"

Dagen började med en smarrig räkmacka & té på Hartmans med mamma. Jag älskar att vara ledig på vardagar, det är så mycket härligare! Efter att ha tagit stadsbussen hem (oh, hello granny) gosade jag ner mig i soffan och tittade på Ola Svensson Superstar. Nästan alla jag träffat den gångna veckan har pratat om den så kände att det var på tiden att se den. Jag tyckte faktiskt att han hade en del intressanta saker att säga men R. som har gjort en dokumentär om självmord tyckte att den var lite platt, inte ens hans katt hade ju dött. Haha, klockrent uttryck för liv utan tragedier.

just around the corner



Finns det något bättre än vår?

Jag har tittat på filmen Upp, som var hur fin som helst!, och nu ska jag klampa ut på en liten strandpromenad & bara njuta av ledigheten. Men med min otroliga seghet kommer solen säkert hinna gå ner innan jag blivit färdig. Senast igår sa David att han hinner gå till skolan, ha skola, åka hem och ha lov i två veckor innan jag fått på mig en strumpa.

bad hair day

Sitter nu och väntar på att mitt hår ska torka (extremt busy alltså). Om jag somnar med fuktigt hår skulle det se ut som bilden nedan när jag vaknar. Kanske inte det vackraste man skådat i sina dar? Och om jag sedan försöker platta bulorna ser kaluffsen bara ännu mer grotesk ut, därför föredrar jag att sitta uppe tills vartenda strå är snustorrt. Då ska jag lägga mig omedelbums då tåget går 06.40 imorgon. HOLY COW säger jag bara! Måste alltså krypa ur min varma gosiga säng halv sex, vilket nästan aldrig hänt förr. Godnatt!


my world is on fire, how about yours?

Igår åkte jag till Malmö för att träffa ett filmteam från folkhögskolan. Inspelningsplatsen låg längre bort i storstaden än vad mitt lokalsinne sträcker sig, så kvällen innan ritade jag en liten karta & skrev upp nummer och riktning på den buss jag skulle ta. Allt detta glömde jag givetvis hemma, men hittade faktiskt dit utan problem ändå. Tänkte på talesättet "har du sett Malmö har du sett världen" då stadsdelen var harmonisk med gamla fina hus, och inte det minsta lik det stormiga Malmö man är van vid. Filmgänget var verkligen helt underbart & det ska bli jätteroligt att vara med ytterligare 2 dagar. Då ska vi dock vara utomhus........... GAH!

Idag var jag i Ystad Studios och hjälpte en högstadieklass att göra film i 'Vintergatans' kulisser. Alla hade sett programmet och sprang därför runt och tog på allt och sa "PO har suttit på denna stolen och nu sitter JAG på denna stolen!"  Kändes en smula bekant, hehe. Börjar bli lite mör efter alla äventyr så imorgon ska jag slöa deluxe. Jag är nämligen LEDIG :)


faceless fears




Denna veckan har jag haft praktik hos fotograf Jan Nordén i Lund, där jag fotograferat, assisterat & bildbehandlat. Igår träffade jag victor en stund och resten av helgen ska jag vila upp mig inför de kommande veckorna på Film i Skåne. Kom på igårkväll att jag glömt kolla upp vilken tid jag börjar. Bra där!

Häromdagen kom jag att tänka på den tid då jag ALLTID satte mig på de platser där stop-knappen var borta. Det var olika platser varje gång, och det var den enda knappen i hela bussen som inte fanns. Hade jag varit religiös hade jag varit helt övertygad om att det var ett sign from above, men nu är jag inte det och kunde för allt i världen inte komma på vad det skulle kunna betyda. Under en annan period kollade jag alltid på de fyra siffrorna på bussen för att se om de var samma som någons 'fyra-sista'. Jag fann aldrig några likheter och nu i efterhand slog det mig att jag ändå inte kan någon annans än mina egna, så chansen var ju ganska minimal.

surprise.. surprise?



Victorponken fyller år idag och vi tänkte därför överraska honom med ballonger, muffins & presenter. När vi stod utanför hans skola kommer ett par killar fram och säger att victor mådde dåligt och åkt hem, och där stod vi med snopna miner, brinnande victor-ljus och serpentiner. Vilket otroligt misslyckande! Det hela slutade med att vi åkte hem till honom och blev bjudna på tacopaj & marängtårta. En riktigt härlig start på veckan!

Den rosa klumpen i hörnet ska förresten föreställa ett hjärta.

RSS 2.0