goods and bads

Dagen råkade bli en extremt slö sådan och det välkomnades med öppna armar. Började morgonen med den obligatoriska slappa-dagar-rutinen att ligga kvar i sängen och glo på repriser av Top Model, Project Runway samt Oprah. Sen hasade jag över till soffan och redigerade närmre 50 Indienbilder jag tänkt framkalla och klistra in i snart ett år. Good stuff. Sen gick jag till Åhléns i jakt efter en hög böcker jag måste läsa för att kunna ge rekommendationer.

Men just idag var hela bokavdelningen avstängd på grund av förlagsbyte och jag fick nöja mig med en skvallerblaska. OFTA? Har suckat över livet väldigt mycket på sistone. Ofta tåget är inställt just när jag måste hinna hem till tvättiden, ofta jag sitter och huttrar under filtar & täcken i timmar och tänker "fan också, jag håller på att bli sjuk" när det i själva verket är fönstret i köket som är öppet, ofta hälften av mina jobbtider i september är samma vecka som Frankrikeresan så att jag inte kan följa med. Ja du fattar, ingenting klaffar. Men kvällen kommer att bli jävligt nice för jag ska äta bakad potatis. Det kan ju bara inte gå fel, eller?

time will tell



Idag började jag jobba vid två (HOW LOVELY!) och fick bland annat plocka bort prislappar i den mängd att det började blöda under nageln. Låter hyfsat patetiskt, jag vet. Sen hade jag egentligen inget mer att berätta om denna händelserika dag. Men inom en snar framtid kanske jag cruisar runt med pappa i Frankrike. Och på fredag kanske jag släpar med David en sväng till Ikea, och det är ju nästan lika prestigefyllt det.

if you don't stand for something you'll fall for anything



Sista gången jag hälsade på gammelmormor Maj-Britt utbrast hon "fy fan vad snygg du är" (bokstavligt talat) när hon öppnade dörren. Jag bugade och bockade för den fina komplimangen men kunde inte undgå att fundera över det faktum att hon sedan länge varit i princip blind. Kan tänka mig att hon kunde urskilja ett ljust hår, två ögon och en mun. Finnar, påsar under ögonen och snea tänder däremot lär ha varit en omöjlighet. Dagens tips alla synskadade: skippa glasögonen för en vackrare omgivning.

Jag var på hennes begravning igår och då vi inte skulle övernatta drog mamma en lyckans suck över att både jag och min bror har körkort. Vi däremot fick genomgå en blodig fight innan den lycklige vinnaren (jag) fick sätta foten på pedalen och ratta nordväst. Får dock medge att jag var en aning mör efter 6 timmar. Men di va di värt, trots sorgliga omständigheter. Träffade släkten, åt en redig stek på ett mysigt ställe och fick även ett och annat kap med mig hem. Bland annat handgjorda grytlappar, exklusiva silverfat, kokbok från 1950 samt en aning hotfullt och hysteriskt roligt brev jag skrev som femåring.

congratz

Har börjat jobba i Bokhandeln samt gjort ungefär hundra tusen saker de senaste dagarna. Fantastiskt roligt, men har ju också en massiv huvudvärk dagarna i ända. Idag har jag spontanfikat med victor och fått en lite lagom förnedrande komentar från en kassör som frågade om jag var över 16. Först tolkade jag det som en rejäl käftsmäll (han skulle bara veta hur jag såg ut när jag var 16...) men sen kom jag att tänka på att jag en gång genom en undersökning i skolan råkade fråga en hipp 25-åring om han var över 40. Pretty awkward. Hur som helst, idag fyller min lillbrolla år och jag lägger därmed upp de två absolut bästa bilderna på honom genom tiderna.


fredagsmys



Dagen var den segaste och drygaste på länge men kvällen blev trots allt ganska ultimat tack vare en skål sviss & Min stora kärlek. Observera att filmen inte är i närheten så fjantig som titeln. När fredagsmyset led mot sitt slut insåg jag förskräckt att jag glömt bort min fredagsmyst-shirt jag fått av OLW. Eller fått och fått... jag menar förstås att jag tvingade i David flera påsar chips under relativt kort tid så att jag kunde klippa ut streckkoderna och sedan betala en serviceavgift på 39 spänn. Don't ask, jag har alltid haft en väldigt underlig relation till fula reklamt-shirts.

I vilket fall trillade den in i hallen i måndags. Mitt leende förvandlades dock ganska direkt till uppgivenhet och besvikelse när jag insåg att jag skulle behöva vänta en hel arbetsvecka innan den skulle få komma till användning. Men idag var det alltså dags, och när jag kom på det skuttade jag upp ur soffan och bytte om till min fräna tröja. A girl's gotta do what a girl's gotta do liksom.

me myself and I are all in love with you



I två och ett halvt år har vi lyckats stå ut med varandra nu. Skämt å sido, det är underbart. Två fina saker med denna snubbe är att han alltid håller fast korken när jag vill ha lypsyl och att han ALDRIG kan gå in i en mataffär utan att handla en mängd godsaker. Inte helt fel för ett slappt matvrak som jag, eller hur?

dagens dryga

Finns det något värre än att vänta på ett superviktigt samtal? Att mina nyinköpta jeans färgar av sig så brutalt att mina ben blir totaly black efter användning, att inte kunna bestämma sig för om man ska baka marängbakelser med hallon eller en oslagbar morotskaka, eller att man vissa dagar inte reser sig ur soffan en endaste gång som en tvättäkta slashas (som idag till exempel) är alla pretty close. Men bortsett från dessa skräckscenarion är denna väntan det värsta jag vet. Tittar på telefonen var femte minut och tänker ring....ring...come on...ring nu då......

En annan sak jag tänkte på förut är att det egentligen var en riktigt usel idé att börja blogga igen då jag på sistone har suttit vid datorn ungefär lika ofta som en extremt moderniserad gammal gumma. Men det lär väl bli ändring på det nu, att mobilblogga är nämligen inget alternativ. Jag är med all säkerhet den enda i världen som har en smartphone utan internet, & är dessutom ingen touchmänniska. Alls. Har haft min kära HTC i flera månader nu men tackar fortfarande gudarna för auto correct.

16 08 11





Gick en lång & härlig promenad till de finaste ställena i stada. När jag traskade genom norra promenaden och tänkte på hur underbart livet är råkade jag givetvis sätta foten mitt i en smetig hundblajja. Känn ironin flöda. Allvarligt talat, det händer mig statistiskt sett alldeles för ofta. Tanken slog mig när jag ilsket klampade hemåt med min stinkande fot att det kanske är just därför jag inte är något big fan av hundar. Mycket möjligt. I vilket fall fick jag en anledning att skrubba mina lovely lovely converse som varit allt för lortiga allt för länge. Så det är väl bara att le och vara tacksam (?).

PÅNYTTFÖDELSE!

Jag har varit sugen på att börja blogga igen ett bra tag nu. Vad som hindrat mig? Ett nytt bloggnamn. David tyckte givetvis att "mulv" var det mest ultimata då det är hans favoritsmeknamn på mig. Men jag vet inte, personligen kan jag visserligen tycka att det är ganska charmigt men för en utomstående (dvs alla andra människor) lär det ju klassas som det fulaste ordet ever. Åtminstone ett väldigt obegripligt sådant. Ett annat förslag är "laughing so hard my turban unravels and falls in my curry", eller möjligtvis förkortningen LSHMTUAFIMC, men båda varianterna på denna riktigt roliga mening brister en aning i aspekten kort och lätt att memorera (den oskrivna regeln för ett bra bloggnamn).

Så jag stannar helt enkelt kvar här på balva, hur sunkigt det än må kännas, och jag ska göra mitt yttersta för att inte låta det gå fem månader och fem dagar mellan inläggen.

/Mulv


Troligtvis den vackraste & mest harmoniska bild som någonsin tagits på oss

RSS 2.0